Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Supa de ștevie și linte verde este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Ingrediente necesare:
-3 legături de ștevie
-1 ceșcuță cu linte verde
-1 ceapă roșie
-1 borcănel cu iaurt natur din soia
-1 linguriță cu ulei de floarea soarelui
-1/2 linguriță cu sare
-1 l apă
Modul de preparare:
1.Frunzele de ștevie se spală bine sub jet mic de apă, lintea se pune într-un bol și se spală, ceapa roșie se apală și se taie în patru.
2.Toate ingredientele se pun într-o oală (în afară de iaurtul din soia natur și de ulei, care se adaugă la sfârșit după ce se oprește focul) și se fierb 15 minute.
3.Supa se pasează cu mixerul vertical.