Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Supa de lobodă, leurdă și linte este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Ingrediente necesare:
-1 legătură de lobodă
-1 legătură de leurdă
-1 ceșcuță cu linte portocalie
-3 linguri cu bulion de roșii și ardei
-1 linguriță cu ulei de floarea soarelui
-1/4 linguriță cu sare
-1 l apă
Modul de preparare:
1.Frunzele de lobodă și leurdă se spală bine sub jet mic de apă, lintea se pune într-un bol și se spală.
2.Toate ingredientele se pun într-o oală (în afară de ulei, care se adaugă la sfârșit după ce se oprește focul) și se fierb 10 minute.
3.Supa se pasează cu mixerul vertical.