Spanac cu loboda si ceapa verde

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan


Etichete:

1.Spanacul cu lobodă și ceapă verde este recomandat și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.


Ingrediente necesare:

-50o g spanac

-1 legătură de lobodă

-6 fire de ceapă verde

-2 linguri cu bulion de roșii

-25 g paste farfalle din grâu dur integral

-1 linguriță cu ulei de floarea soarelui

-1/2 linguriță cu sare

-330 ml apă


Spanac cu loboda si ceapa verde

Spanac cu loboda si ceapa verde


Modul de preparare:

1.Spanacul și loboda se curăță de codițe, se spală la jet mic de apă fiecare frunză, apoi se taie fâșii.

2.Ceapa verde se spală, se taie firicelele de rădăcini și se taie rondele.

3.Ingredientele în afară de paste, care se fierb separat al dente, se pun într-o tigaie înaltă și se gătesc 10 minute la foc mediu. Pastele fierte se adaugă în mâncare cu 2 minute înainte de a stinge focul.  


 
facebookyoutube  
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply