Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Supa de ștevie cu orez și oregano este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Ingrediente necesare:
-3 legături de ștevie
-1 ceșcuță cu orez alb cu bob lung
-10 crenguțe de oregano proaspăt
-1 borcănel cu iaurt natur din soia
-1/2 linguriță cu sare
-1 l apă
Modul de preparare:
1.Frunzele de ștevie se spală bine sub jet mic de apă, orezul se pune într-un bol și se spală, oregano se apală și se taie fin.
2.Toate ingredientele se pun într-o oală (în afară de iaurtul din soia natur, care se adaugă la sfârșit după ce se oprește focul) și se fierb 20 de minute.