Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Salata caldă cu ardei capia și vinete este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Ingrediente necesare:
-4 ardei capia roșii
-3 vinete
-2 cepe roșii
-1 lingură cu ulei de măsline
-1/2 linguriță cu sare
Modul de preparare:
1.Legumele se spală și se șterg cu un prosop din hârtie. Ardeii și vinetele se coc pe grătar, apoi după ce se răcesc se curăță de coajă și se lasă la scurs.
2.Cepele roșii se taie fin, ardeii și vinetele se taie grosier, apoi toate ingredientele se pun într-o tigaie și se călesc 5 minute. Ceapa trebuie să rămână crocantă, foarte puțin călită.